El Mercat

Inaugurat al 1930, el Mercat Central de Sabadell ofereix productes alimentaris excepcionals tant sabadellencs com de la resta del món. A més a més, també compta amb una oferta de productes complementaris i serveis.  I tot, en un edifici històric.

Coneix la història

Fou durant la Festa Major de 1927 quan a l’esplanada anomenada Camp de la Sang (i anteriorment coneguda com a Creu de la Mà) es va col·locar la primera pedra del que havia de ser el nou Mercat de Sabadell.

L’obra va ser un projecte de l’arquitecte local Josep Renom, precursor del nostre país en l’ús del formigó en àmbits no estructurals.

En una superfície d’aproximadament 8.000 mi, després de marcar-ne els vials, es van edificar 3.380 metres quadrats de planta, a part dels soterranis.

El Nou Mercat va ser inaugurat al 1930 i va funcionar ininterrompudament fins a finals del 1998, moment en què veient que el seu deteriorament impedia el desenvolupament de l’activitat comercial amb normalitat es va procedir a rehabilitar-lo.

El seu estat en el moment de tancar requeria una remodelació en profunditat, ja que tant les parades de venda de la planta superior com els magatzems d’abastiment del soterrani (accessible des del carrer Coromines), patien el pas dels anys.

El Mercat Central actualment té obertes el 75% de les parades de què disposa. Els comerciants van apostar per adaptar-se als nous hàbits de consum incorporant nous serveis, diversificant la seva oferta, incorporant nous tipus de comerços, adaptant-se a les noves tecnologies i, sobre tot, posant en marxa campanyes de màrqueting i eines de captació i fidelització de clients.

Tour virtual

Visita’ns virtualment i descobreix com som les nostres instal·lacions.

Teniu en compte que encara que actualitzem freqüentment el tour virtual pot contenir diferències amb l’estat actual del Mercat i les seves parades.

L'Associació de comerciants del mercat central de sabadell

Documentació sobre l’entitat i transparència.

Apunta't al nostre butlletí